Healing Reiki System

A Reiki

az Univerzális Szeretet, az Életerő, Isten energiája!

 A Reiki életszabályai:

 1. Csak ma, a hála érzése fog eltölteni.
 2. Csak ma, felhagyok az aggódással.
 3. Csak ma, nyugodt vagyok.
 4. Csak ma, becsülettel végzem a dolgomat.
 5. Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él.

A REIKI két szótagból álló japán szó: a „rei” a kozmikus jellegre utal, míg a „ki” az ősi, keleti filozófiákban megtalálható qi, prána, fény, csivel azonos életerőt jelenti, amely minden  élőlény életének alapja. Ez egy abszolút kellemes, energia szemléletű gyógymód. A Reiki fizikai, mentális és érzelmi szinten hat, spirituálisan helyreállítja a spirituális és mentális egyensúlyt. OKszinten (tehát nem tüneti) hat a betegségre, megszünteti a negatív energia blokkokat, energia mintákat. A Reikivel való gyógyítás azon az elven alapszik, mely szerint minden energiából áll.A Reiki rendkívüli módon gyorsítja a sebgyógyulást, törést, különböző elváltozásokat, közérzetjavító, stressz oldó, csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait, egészséges harmóniát teremt kívül és belül, segíthet megszabadulni a rossz szokásoktól.

Kicsit bővebben:

  • Energiával, életerővel látja el a testet és a lelket
  • Kiegyenlíti, egyensúlyba hozza a test energiáit
  • Támogatja a test természetes képességét, hogy önmagát meggyógyítsa
  • Megszünteti a stresszt, felszabadítja az érzelmi blokkokat
  • Támogatást ad a változások idején (születés, halál, életstílus változás)
  • Erősíti a kreativitást
  • Felszabadítja a blokkolódott és negatív energia mintákat (ebben benne foglaltatik a
   fájdalom, hozzánk kapcsolódott romboló érzelmi minták és múlt életbeli tapasztalatok)
  • Biztosítja a teljes relaxációt, kellemes érzést és egységet
  • Tisztítja a testet a toxinoktól, mérgektől
  • Önmagát szabályozza a kezelt személy szükséglete szerint
  • Természetes módon támogatja és felerősíti minden más kezelés, terápia hatását
  • Működik állatokon, növényeken ugyanúgy, mint a csecsemőtől az idősekig mindenen és mindenkin
  • Minden szintjét eléri a létezésnek, fizikai, mentális, érzelmi
  • Spirituálisan létrehozza az egyensúlyt minden szinten
  • Soha nem okoz semmilyen károsodást
  • Isteni tudatosság által irányított, csak a szükséges mennyiséget kapja a kezelt személy az adott területre.

A Reiki Dr. Mikao Usui által mintegy 100 évvel ezelőtt újra felfedezett gyógyító rendszer, amely az intelligens isteni energia közvetítésén alapul.

A Reiki használata mindenki számára hasznos, mert testileg és lelkileg harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, ezzel is segítve az egészség megőrzését. A Reikit használó ember ellenállóbbá válik az olyan egyre erősödő megterhelésekkel szemben, mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben egyre sűrűbben előforduló kemikáliák mellékhatásai. A Reiki segítségével Önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikussá, szeretetteljesé és megértőbbé válik. A Reiki komoly segítséget nyújthat a pszichoszomatikus eredetű zavaroknál is. Reiki kezelés alkalmával az univerzumból jövő energiát áramoltatja a kezelő (amire avatás által lesz képes), nem pedig a saját energiáját használja. Ez nem bioenergetika, nem kell attól tartani, hogy elfárad a kezelő vagy átadhat és átvehet különböző betegségeket, karmákat. A Reiki mivolta végett ez teljesen kizárt, védetté teszi mind a két félt minden előnytelenség ellen. A kezelés végén kimerültség helyett, feltöltődik a kezelő is, nem csak a reiki energiát fogadó.

Apró betekintés a Healing Reiki System szimbólumaiba:

Az első szimbólum: alkalmas arra, hogy ételt, italt, harmonizálj, olyan rezgésre emelj, hogy könnyebben emészthetővé, egészségesebbé váljon (A mai világban ahol már tényleg csak a jó Isten tudja, mivel etetnek, úgy gondolom kötelező lenne.). Képes leszel teret harmonizálni, megváltoztatni annak rezgését, ezzel pozitív hatást gyakorolni mindenre és mindenkire, aki ott tartózkodik. Ideális otthon, iskolában, munkahelyen. Emellett a fizikai tünetek gyorsabb regenerációját érheted el vele, hiszen kizár minden geopatikus (vízér, Ley vagy Hartman háló, elektroszmog, stb.) és mesterséges energetikai szennyeződést a helyiségből és feltölti azt a Reiki energiájával.

(Néhány személyes tapasztalatom: azok a pácienseim, akik kemoterápiás kezelés mellé Reiki energiát kaptak, arról számoltak be, hogy az orvosok által előrevetített mellékhatások nélkül zajlott a gyógyulásuk! Tehát nem épültek le, nem voltak fáradékonyak, nem hullott ki a hajuk, és nem ment tönkre a vérképük.

Másik személyes „élményem”: gyermekeim sose ették meg a húst, semmilyen formában, kizárólag a halat. Ennek az az oka, hogy a hal egész életében vízben él, így folyamatosan tisztul és a feldolgozása alatt sem tud annyi negatív energiát felvenni, mint pl. egy sertés vagy marha. Ezeknek az állatoknak az egész életük „beleivódik” a húsukba (tartásuk, haláluk életkörülményeik.). A feldolgozásuk is sokkal több időt vesz igénybe és sokkal több stressz éri a húst, míg átmegy a sok ember kezén. Az erre érzékeny gyerekek látják és érzik ezeket a negatív energiákat és nem szívesen vagy egyáltalán nem eszik meg. Amióta a húst szimbólummal kezelem evés előtt, minden gond nélkül elfogy nálunk is.)

A második szimbólum: segít olyan rezgésre transzformálni a Reiki energiát, hogy kifejezetten a pszichés tünetekre hasson, pl. lelki bajokra, berögzült félelmekre, fóbiákra. Minden a fejből-elméből, a gondolatok szintjéről indul el. Ha ott gubanc van, akkor a páciens hajlamos generálni a tüneteit. Ez az a terület, ahová az orvostudomány egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben fordít figyelmet. Kevés módszer létezik arra, hogy a tudatalattit rendbe szedjük. Ez talán az egyik legegyszerűbb, és leghatékonyabb módszer, ez mellett lehet oldani a függőségeket is. (bizonyos pszichiátriai intézetekben már alkalmazzák ezt a módszert)

 A harmadik szimbólummal: időt és teret áthidalva képes leszel energiát küldeni másoknak, vagy akár magunknak (pl. másnapra egy műtétre vagy vizsgára is előre tudod küldeni). Akár egy esemény pozitív irányba terelésére, vagy saját magadnak, ha valami extra segítség kell mert stresszes, vagy vizsga drukkos vagy.

A negyedik szimbólum: Mivel a Reiki átmegy ruhán, testen, kezelőágyon vagy kanapén, így a Földünk is kap belőle. Ezt viszonozva, (hiszen a harmónia alapja az adok-kapok,) visszasugározza a saját kobaltkék színű energiáját, amit a testünk akkor tud a legjobban hasznosítani, ha a földi shokurei szimbólumot alkalmazzuk a talp és az alsó két csakra közötti terület kezelésénél. Csakraterápia esetén is megsokszorozza a gyógyulás idejét – kimenetelét, ha a megfelelő szimbólumot a megfelelő helyen alkalmazzuk. A talajt és a növények gyökérzetét is jobban tudjuk energetizálni ezzel a szimbólummal.

Az ötödik szimbólum: Maga a szeretet szimbóluma. Felold minden blokkot ami a szeretet megélésében, kimutatásában és befogadásába meggátol bennünket. Több szimbólummal keverve amit a képzésen elsajátítasz, előző életekből hozott programokat is kitörölhetsz ami a szeretettel kapcsolatos, azaz a szívcsakrában lerakódott karmikus blokkokat is feloldhatod.

Ezeket a szimbólumokat a Healing Reiki System II. tanfolyamon sajátítod el, melyek segítségével pozitív irányba tudod terelni Önmagad és környezeted életét! Az energiaszint a Reiki I-hez képest jelentősen megnő!

Mester képzésen 3 szimbólummal ismertetlek meg

 • A hatodik szimbólum: ez a szimbólum a mester szimbólum. A mesterré avatást követően képes leszel fellépni a mester energiára, így ez lesz a mesterré válásod első lépcső foka. A mester szimbólum is többre jó, mint hogy mester energiával kezelj. Segít megadni a hiányzó válaszokat képekben, intuíciókban, és tökéletesen irányítható kérdésekre azonnal válaszol, ha a megfelelő módon kérdezed. A többit a képzésen:)
 • A hetedik szimbólum: ez a szimbólum a szeretet békesség nyugalom szimbóluma, ha önmagában van használva. Ha más szimbólumokkal alkalmazzuk, akkor a pszichés és a karmában lerakódott blokkok által kialakult betegségeket tudja megszüntetni. Ha más Reiki szimbólummal keverjük, akkor a karmikus blokkokat is feloldja. Részletek természetesen a képzésen.
 • A nyolcadik szimbólum: maga a bölcsesség szimbóluma. Ennek segítségével olyan dolgokat láthatsz, és olyan kérdésekre kaphatsz választ, ami másképp nem sikerülne. Ez mellett felerősíti az összes szimbólum erejét-és hatását. De ami a legfontosabb, hogy felold minden olyan blokkot bennünk, meridiánunk kristályos részecskéiből, auránkból ami a személyes fejlődésünk maximális részétől visszafog minket. Így joggal nevezhető a megvilágosodás szimbólumának!

Nem az számít, hogy társadalmi szempontból ki vagy, mivel foglalkozol! A Reiki, minden élettel, életformával, gondolkodásmóddal kompatibilis és vallásoktól független működik. Mindenkinek egy tökéletes indulás egy olyan úton, ahol jobban megismerheti Önmagát, és a mindenséget.

A beavatások között nincs szükség arra, hogy hónapokat, éveket gyakorolj azért, hogy „méltó legyél” a következő fokozatra, ami a néhány ágazatra jellemző. A Reiki elsődlegesen benned hozza létre a változásokat, de nem kötelez senkit arra, hogy az életét alárendelje a hivatásos gyógyításnak. Van, aki saját életét szeretné rendbe tenni, és válaszokat szeretne a kérdéseire. Van, aki családján, barátain szeretne segíteni ezzel a módszerrel, és van, aki az emberiségnek segít meggyógyulni, megtalálni önmagát. Éppen ezért mindenki maga dönti el, hogy mikor érzi készen magát a folytatásra.

Ami még nagyon fontos! Senkinek nincs szüksége semmiféle spirituális képzésre, vagy fejlettségre, ahhoz hogy alkalmas legyen a Reiki avatásának befogadására – használatára! Van olyan tanítványom, aki azért nem merte elkezdeni ezt a gyönyörű utat, mert valaki azt mondta neki, hogy Ő erre alkalmatlan és nem elég fejlett. Szerencsére találkoztunk, és átbeszéltünk mindent, és azóta rengeteg embernek segít a mai napig és végre azt érzi, hogy megérkezett, Haza ért és megtalálta életfeladatát! A Reikire való fejlettség és alkalmasság minden olyan embernél adott, aki szeretné elsajátítani, magáénak tudni a Reikit.

Köszönöm megtisztelő figyelmed és további szép napot és jó olvasgatást kívánok neked.