Csakrák

Pár szó a csakrákról

Testünk két úton jut életenergiához, mindkettő ugyanolyan fontossággal bír. A fizikai test számára:

Táplálék bevitel, vitaminok stb.

Az energiatesten át.

A magunkhoz vett táplálék testünk bonyolult mechanizmusán vándorol keresztül. A gyomor feldolgozza, az emésztőrendszer lebontja és kiválasztja a számunkra értékes tápanyagokat, míg az végül eljut a sejtekhez és életadó energiává válik.

Az energia felvétel másik módja az energiatesten át zajlik, a környezetből veszi fel az energiát, a csakrák segítségével. Az energiatest folytonos energiacserében áll a környezettel. Mi a csakra? A „csakra” szanszkrit eredetű szó, jelentése: kerék. A csakrák állandóan forgó energiaörvények, az elnevezés tisztán látóktól ered, akik már az ősidőkben is képesek voltak látni ezeket az energiaközpontokat. Megfigyelték forgásirányukat és színeiket. A csakra amikor energiát vesz fel, az óramutató járásával megegyező irányban forog, és ellenkező irányba, amikor lead energiát a környezetnek. A csakráknak elsősorban biológiai funkciójuk van, az energiát a meridiánokon keresztül juttatják el a fizikai test adott területeihez, szerveihez s így juttatják életenergiához a szervezetet. A csakrák forgása – munkája – szakadatlan. Téves az a nézet, miszerint egy csakra bezárulhat, működése leállhat. Ha ez megtörténne, az a fizikai test halálához vezetne néhány percen belül. Ellenben az előfordulhat, hogy egy csakra működése nem teljes, akadályoztatva van. Mivel az energiatest állandó energia cserében áll a környezettel, így sokféle energiát vesz fel, s ezek között vannak – finoman szólva – kevésbé hasznosak is, ilyen például az elektronszmog is. Egy kirándulás, a zöldben tett séta során érezhetően javul a test energiaellátása.

Tudni kell, hogy minden csakrának megvan a saját életterülete és 7 fő csakrát különböztetünk meg. Itt nem térek ki a különböző rétegeire, és az alcsakrákra és egyéb kiegészítő ámbár teljes csakrákra sem.

  1. Gyökércsakra. Színe a vörös. Ha ezt a csakrát manipulálja az entitás, akkor a fizikai síkhoz való kötöttségünket – kapcsolatunkat variálja. Ide tartozik az anyagi világunk, mennyire fogadjuk el saját itteni létünk, mennyire álljuk meg a helyünk a saját fizikai síkunkon…
  2. Nemicsakra: Színe a narancs. Ide tartozik az önmagunk elfogadásának egy része (férfi, női elfogadása – megélése), a libidónk, a melyik nemhez vonzódunk, a nemi betegségek és a teremtőképességünk jó részével együtt.
  3. Elosztócsakra: Színe az aranysárga. Ha ezt manipulálja, akkor befolyásolja az elfogadó képességünket, a dolgok emésztésének képességét, a durva energia, azaz ételek feldolgozó képességét, hogy azok a fizikai testünk számára feldolgozhatóvá váljanak.  Ezen kívül más csakrák alul működésének javítását, karbantartását is ő végzi.
  4. Szívcsakra: Színe zöld. Ha ezt manipulálja, akkor a szeretetünk megélését, kimutatását, elfogadását önmagunk és embertársunk szeretetét korlátozza, vagy alakítja kénye kedve szerint. Ide tartozik még a keringés, a vér keverése stb.
  5. Torokcsakra: Színe világoskék. Ide tartozik a kommunikációs képességünk. A torokcsakránkat csak olyan szavak hagyhatnák el, ami építi jellemünket, a szellemi és spirituális fejődésünket, segíti életutunkat és a boldogságunk megélését. Ha ezt manipulálja, akkor bizony ez nem fog összejönni.
  6. Homlokcsakra: Színe indigókék. Ide tartozik a gondolkodásunk, a kreatívságunk, a tisztánlátásunk, a józanságunk, a döntéshozatali képességünk, a pozitív szemléleti képességünk és még sorolhatnám. Ha ez kerül manipulálás alá akkor bizony ezekben a részekben nem fogunk jeleskedni.
  7. Koronacsakra: Színe fehér – aranyfehér, ki hogy látja. Ide tartozik a spiri részünk java. A megérzőképesség, a hatodik érzék, a kommunikáció a felsőbb énünkkel, az angyalokkal, a természettel, Istennel más szóval a mindenséggel. Ha ezt szennyezik, akkor ide téves információk fognak érkezni, és nem igazán jó fele fogunk tartani.