AVS Fény, hang készülék

Ha fontos Önnek

– hogy a gyermeke jobban tanuljon,

– hogy jobban be tudjon illeszkedni a közösségbe,

– hogy ne legyen dyslexiás,

– hogy jobban viselkedjen,

– hogy jobban tudjon koncentrálni,

– hogy ne legyen hiperaktív,

– hogy meg tudjon tanulni idegen nyelvet,

– hogy a finommozgásai összehangoltak legyenek,


Ha fontos Önnek,

– hogy jó legyen az alvása,

– hogy tudja oldani a napi káros stresszt,

– hogy elkerülje a depressziót,

– hogy növekedjen, vagy szinten maradjon a libidója,

– hogy az ideális testsúlyát tartani tudja, vagy elérje,

– hogy felnőttként is eredményesen tudjon idegen nyelvet tanulni,

– hogy nőjön a kreativitása és a munkateljesítménye.

MIÉRT VAN SZÜKSÉGÜNK AGYUNK STIMULÁCIÓJÁRA?


Manapság számos ismert és elismert kórház, klinika, egyetem és kutatóintézet foglalkozik a fény-hang stimulációnak az agyra gyakorolt előnyös hatásaival, (pl.: Stanford Egyetem Orvosi Kar, Oszakai Egyetem Orvosi Kar, a Miami Stresszklinika vagy a Bécsi Egyetem Pszichológia Intézete.)

Bebizonyosodott, hogy a két agyféltekénk nem működik harmóniában, sokkal inkább a bal agyféltekés cselekvésmódok (racionális, analitikus) jellemzőek ránk, melyek kihatnak az egész szervezetre.
Bizonyságot nyert, hogy normál esetben a mindennapi éber állapotban agyféltekéink a nap különböző időszakaiban egymáshoz képest változó aktivitással működnek, azaz dominanciájuk változik. Mindkét agyféltekénk munkájára szükség van, mert vannak feladatok, amelyekért csak a jobb, vagy csak a bal agyfélteke felelős, azonban a jelenlegi felmérések és tapasztalatok alapján kimondhatjuk, hogy “elhanyagoljuk” jobb agyféltekénket. Elmondhatjuk azt is, hogy a ma működő iskolarendszerek legtöbbje is erre “tanítja meg” agyunkat.

Agyunk harmónikus működésére szintén negatívan hat, hogy túlságosan magas “fordulatszámon” élünk. Mit értünk ez alatt?
Az agy négyféle agyhullámot bocsát ki egy nap folyamán. A béta-hullámok az éber, az alfa hullámok a nyugodt, ellazult állapot hordozói, a théta-hullámok az elalvás határán képződnek, valamint az álomlátásos szakasz jellemzői, a delta-hullámok pedig a mély, öntudatlan alvásra jellemzőek. Valamennyi hullámtartományhoz tartoznak bizonyos vegyianyagok, melyek csak az adott (béta, alfa, théta, delta) tartományban termelődnek és vezető szerepük van a szervezet harmonikus működésének kialakításában és fenntartásában.
A nap közbeni magas bétás állapot, a napi “túlpörgés” rányomja bélyegét pihenésünkre, alvásunkra és egészségünkre. Az állandó stresszben élő ember a termékeny mély alfa állapotot nehezen éri el, ezek után a feldolgozó théta állapotot és az igen fontos öngyógyító, energiatöltő delta állapotot már nem is éli át mindig, tehát az agy nem tudja elvégezni az alvás alatti feladatait. Ez az állapot 21-28 nap alatt rögzül.
Az így felhalmozódó energiahiány kezdetben a teljesítményünkre, másokkal való viszonyunkra, munkabírásunkra, később szervezetünkre, egészségünkre hat negatívan.
A 18-20 hetes magzat már önálló tudattal bír, információkat integrál. Az anya mentális állapota közvetlenül befolyásolja a magzat mentális állapotát, agyhullámait. A kis korban előforduló stresszes állapotok, harmóniafelborulások a szülők és elsősorban az édesanya feldolgozatlan problémáit tükrözi, melyet a gyermek tudattalanul leolvas és magas béta hullámokkal reagálja le. Gyermekeinket nem a feladatoktól és a stresszektől kell megóvnunk, hanem azt kell megtanítanunk velük, hogyan oldhatók meg és hogyan dolgozhatók fel azok. Ez legtöbbször nem szóbeli információk formájában történik, hanem viselkedési minták, agyhullám változások rögzülnek az agyban. A kisgyermek napi 8-10 órát tölt théta szinten. Ebben a termékeny állapotban szinte mindent megtanul. Felelősségünk óriási, hiszen egy rossz állapotban lévő szülő csírájában ültethet el rossz döntési mechanizmusokat, olyan mondatokat a tudatban, amelyek később tudattalanul vezérlik a gyereket.
A mindannyiunkat érő hatásokat (származhat akár embertől, akár környezetünk más alkotóitól) ellensúlyoznunk kell megfelelő életmóddal, egészséges táplálkozással, fizikai aktivitással, és agyunk megfelelő edzésével, relaxációval.

Az AVS technika segítségével a kiegyensúlyozott pihenés és a hatékony tanulás egyaránt elérhető céllá válik. De miről is van szó, és hogyan lehetséges mindez?

AZ AUDIO – VIZUÁLIS STIMULÁCIÓ JÓTÉKONY HATÁSAI

Miért ajánljuk mindenkinek ezt a passzív meditációs technikát? Mert hatékonysága közel 95%-os, olyanok is használhatják, akiknek az alacsony energiaszintjük miatt az aktív meditáció nem működhet (pl. súlyosan betegek). Biztosan a kívánt frekvenciára érkezünk, az egész agyterület “dolgozik”. A szemre és a fülre ható fények és hangok néhány perc alatt különleges tudati állapotot hoznak létre. Elérhető az agyféltekék szinkronizációja éppúgy, mint az öngyógyító delta, álmokkal teli théta állapotok ébren való megélése, a döntéshozó és lazító alfa állapot és a béta tartomány koncentrációhoz szükséges legoptimálisabb szintjei is.
Növelhetjük toleranciánkat, kreativitásunkat, befogadóbbá válhatunk, képképző rendszerünket javíthatjuk, könnyebben vizualizálhatunk, javíthatjuk memóriánkat, visszanyerhetjük tanuláshoz való képességünket, energiatöltő folyamatokat indíthatunk újra. Mindezek egy-egy agyhullám-tartományhoz kötődő funkciók.

Az agyban keletkező és hullámtartomány-függő kémiai anyagok, hormonok nagymértékben felelősek pszichés és fizikai állapotunkért. A jól működő agy képes a megfelelő és az elegendő mennyiségű vegyianyagot az adott hullámhosszon megtermelni. Hasonló módon a fény-hang készülék stimulációjának hatására felszabaduló neurokémiai anyagok rendkívül előnyös irányba befolyásolják a szervezet működését, ilyen pl. az endorfin, amely nagy öröm, vagy jóleső fizikai edzés hatására keletkezik, vagy a szerotonin, amely klasszikus hírvivő molekula és az agyon kívül a szervezet más pontjain is teljesít “szolgálatot”. A fény-hang készülék segítségével “megtaníthatom” agyamat, hogy az előbb említett természetes agyhullámokat a napi ciklusnak megfelelően, azaz egyedül is, természetes módon termelje.

A programok alatt látott színes képek az ember tudatalattijának “termékei”, melyek egyénenként értelmezhetők és akár évek óta “cipelt” problémák oldhatók meg.

A különböző pszichés betegségekre felírt gyógyszerek vegyi folyamatokon keresztül befolyásolják az agyműködést, legtöbbször “gyógyszerfüggőséget” okozva, túl azon, hogy a valódi okot nem szüntetik meg. Az audio-vizuális stimuláció ezzel ellentétben a test saját készítésű kémiai anyagait reaktiválja, így éri el a kívánt eredményt, mindenfajta káros mellékhatás nélkül.

A cél a pihentető, regeneráló alvás

Napjainkban mindent körbevesznek a káros stressz-elemek.

Mik ezek pontosan? Mindenki tudja, hogy az állandósult teljesítmény kényszer már az iskolában elkezdődik. Sokan monitor előtt dolgoznak, és egyre több a folyamatosan, minden forrásból hozzánk érkező információ áradat. Sok az úgynevezett „zaj”.

Ezt a szervezet káros stresszként éli meg. A magas stresszhormon – szinttel együtt az agyhullámok tartósan magas béta szintre kerülnek, (25-30 Hz) ami hosszútávon megterhelő.

Az agyhullámok a következőek lehetnek:

Béta  12 – 30 Hz (éberség, figyelem, koncentráció). Ideális a 18 Hz lenne.

Alfa   7 – 12  Hz  (relaxáció, ébrenléti ellazultság)

Théta   4 – 7 Hz  (meditáció, álom szintje)

Delta   0.5 – 4 Hz  (álom nélküli mély alvás)

Az egészséges, kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen a pihentető, regeneráló éjszakai alvás. Ez akkor jó, ha folyamatos, nem riadunk fel és szép lassan magunktól ébredünk. A harmónia megteremtésének másik fontos eszköze a meditáció. Ilyenkor a szervezet ellazul, az agyhullámok magas bétából alfába, thétába vagy deltába kerülnek.

Rengetegen nem tudnak éjszaka aludni ezért kimerülten ébrednek. Az aktív meditációt már ne is említsük, hiszen sokakat elvisznek a gondolataik és megint stresszes állapotba kerülnek.

Ha valamelyik agyhullám tevékenység nem megfelelő módon működik, vagy hiányzik: a viselkedésünk, mentális teljesítményünk deficitet szenved.

Mi segíthet?

Létezik egy módszer, amivel jobb lesz a közérzetünk, pihentetően tudunk aludni és segítségével hatékonyan megy a nyelvtanulás is.

Az AVS (Audió-Vizuális Stimuláció) módszer Magyarországon fény-hang technika, tudati technológia, agytréning, neveken vált ismertté.

Az AVS egy számítógép vezérelte passzív meditáció. A számítógép vezérli a fény és hangrezgéseket. A meditáló személy agya az adott rezgéseket követi.

A hatékony, eredményes nyelvtanulás a cél

Szüksége van Önnek vagy gyermekének arra, hogy jól beszéljen angolul vagy (németül, olaszul, franciául, spanyolul, portugálul, svédül, norvégül, dánul, hollandul, oroszul)?

Megpróbálta megtanulni a kiválasztott nyelvet tanfolyamon, külön tanárnál vagy iskolában és nem sikerült?

Önre is azt mondták, hogy nincs nyelvérzéke?

Ön nálunk valóban meg tanulhat kommunikálni a választott idegen nyelven. A Hatékony és Eredményes Tanulásért Alapítvány szerzői jogi védelem alatt álló módszerével biztosan eléri a kívánt eredményt.

Az aktív technikákkal szemben lényeges előnye, hogy az energiahiányos személyt is a kívánt frekvenciára viszi és az AVS technikával elérhető a két agyfélteke harmonikus működése, ami nélkül eredményes nyelvtanulás nem képzelhető el.

Fontos hangsúlyozni, hogy a készülék nem természetgyógyászati eszköz, hanem komoly kutatási eredményeket felhasználó technika.

A következő problémákon segít a készülék:

 • fáradtság, alvászavar
 • teljesítmény csökkenés
 • stressz
 • diszlexia
 • betegség utáni rehabilitáció
 • depresszió
 • ingerültség
 • libidó hiány
 • feledékenység
 • javítja a kreativitást
 • növeli a sportteljesítményt
 • segíti a nyelvtanulást
AVS fény hang készülék